Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

,Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden
Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden
1923-2023
€ 29.90
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op donderdag *
  • Gratis verzending


Hoe vertel je het verhaal van een universiteit? Journalisten Paul van den Broek en Bea Ros kozen een originele invalshoek voor hun geschiedenis van de Radboud Universiteit bij haar honderdjarig jubileum in 2023. Uit elk jaar selecteerden ze één beeld als uitgangspunt voor een verhaal. Daarvoor doken ze niet alleen de archieven in, maar voerden ze ook en vooral gesprekken met ooggetuigen, na bestaanden, collega’s, studenten of met de afgebeelde hoofdpersonen. In een caleidoscoop van honderd-en-een beelden en verhalen komt de Nijmeegse universiteit tot leven. De auteurs blikken niet louter terug, maar verbinden gebeurtenissen uit het verleden nadrukkelijk met het heden. Ze tonen de universiteit als een dynamische gemeenschap van wetenschappers en studenten, van mensen in ontwikkeling, met vragen, ambities en dromen.


 


Paul van den Broek (Eindhoven, 1958) studeerde sociale geografie aan de Radboud Universiteit en werkte jarenlang als redacteur van het universitaire weekblad KUnieuws (later Vox). Inmiddels is hij redacteur op de communicatieafdeling van de universiteit.


Bea Ros (Stad-Delden, 1961) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Radboud Universiteit. Na haar studie werkte ze onder meer als redacteur van KUnieuws. Sinds 2001 is ze zelfstandig (onderwijs)journalist.

Extra informatie:

Paperback / softback
224 pagina's
Met illustraties
Mei 2023
724 gram
250 x 199 x 19 mm
EAN: 9789024444793
Boom


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.