Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

,Hergé, Kuifje en de treinen
Kuifje Hc
Hergé, Kuifje en de Treinen
Kuifje
€ 16.99

24 Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00


Dat er een nauwe band bestaat tussen Kuifje en de Belgische spoorwegmaatschappij, is zo klaar als een klontje. Enkele voorbeelden. Al in het eerste vakje van Kuifje in het land van de 'sovjets ontdekken we Kuifje en Bobbie terwijl ze samen op de trein stappen met bestemming Berlijn. Naafloop van hun Russisch avontuur, wordt het duo uiteindelijk door een uitbundige menigte verwelkomd in het Brusselse Noordstation.

Bij de start van Kuifje in Afrika reist de jonge reporter opnieuw met de trein van Brussel naar Antwerpen. En in zijn eerste naoorlogse avontuur, De 7 kristallen bollen, maakt de stripheld weerom van een trein van de Nmb's gebruik om naar Molensloot af te reizen Men mag zonder enige overdrijving stellen dat Hergé iets had met de spoorwegen. Dat blijkt ook uit het feit dat hij zelfs brochures van de Nmb's illustreerde. En in één van zijn meest fabelachtige tekeningen voerde hij bovendien 'sinterklaas ten tonele, bij diens aankomst in het Brusselse Luxemburg-station?! De reizigers kunnen, op diezelfde plek, vandaag nog altijd een groot fresco met die tekening bewonderen. De nauwe band tussen Hergé en de trein verdiende dan ook verder toegelicht te worden doorheen een tentoonstelling.

In deze expo zullen treinmaquettes, archieven en spoorobjecten, afkomstig uit de collectie van de Belgische 'spoorwegen, in dialoog treden met de tekeningen van de schepper van Kuifje. Opnieuw zal blijken welk indrukwekkend opzoekingswerk heel het oeuvre van Hergé voorafgaat. Meer dan ooit zitten Kuifje en de Belgische 'spoorwegen op één lijn?!

Extra informatie:

Hardback
80 pagina's
Met illustraties
September 2015
515 gram
302 x 225 x 10 mm
EAN: 9789030371267
Casterman

24 Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00