Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Christine Beerepoot, Henriëtte Horst,112 vragen over de zorgverzekeringswet
  • Christine Beerepoot, Henriëtte Horst,112 vragen over de zorgverzekeringswet
Christine Beerepoot, Henriëtte Horst,112 vragen over de zorgverzekeringswet
112 vragen over de zorgverzekeringswet
alles wat huisartsen moeten weten
€ 24.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Dit boek geeft antwoord op  de meest gestelde vragen rondom de zorgverzekeringswet in de huisartsenpraktijk. Het gaat in op de laatste ontwikkelingen in de wet- en regelgeving.

De vragen over de zorgverzekering worden vaak in de huisartsenpraktijk gesteld. Ondanks de goede inburgering van de zorgverzekering in Nederland. Omdat de huisarts het eerste aanspreekpunt is voor vragen over gezondheid en ziekte. Vragen zoals:

  • Welke zorg valt onder het basispakket?
  • Wat gebeurt er als de nominale premie niet wordt betaald?
  • Wat is de hoogte van het verplicht eigen risico?
  • Valt huisartsenzorg of medisch specialistische zorg onder het verplicht eigen risico?

Maar ook meer complexe vragen over geschillen en bevoegde instanties en de regeling voor gemoedsbezwaarden komen aan bod.

Jaarlijks vinden er aanpassingen en verbeteringen plaats in de zorgverzekering. Denk daarbij aan de wijzigingen in het basispakket of indexering van eigen betalingen of het eigen risico.

In 2015 is de stelselwijziging van de langdurige zorg ingevoerd. Dit heeft geleid tot pakketwijzigingen in de zorgverzekering. De nieuwe Wet langdurige zorg is ingevoerd alsmede de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de actuele ontwikkelingen in de huisartsenpraktijk. Zoals de intrede van de praktijkondersteuners somatiek en GGZ in de huisartsenpraktijk.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan de vergoedingenstructuur voor de huisarts die sinds 2015 grondig is herzien. Steeds meer asielzoekers of illegalen bezoeken de huisarts. Welke vergoedingen zijn dan van toepassing?

112 Vragen over de Zorgverzekeringswet is een praktisch vraag- en antwoordboek voor de huisarts over de zorgverzekeringswet in de huisartsenpraktijk. 
Extra informatie:

Paperback / softback
125 pagina's
Met illustraties
Augustus 2016
125 gram
240 x 168 x 4 mm
EAN: 9789036813150
Bohn Stafleu van Loghum

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen