Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Graded activity
  • ,Graded activity
,Graded activity
Graded activity
een gedragsmatige behandelmethode voor paramedici
€ 54.95

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Graded activity is niet hetzelfde als oefentherapie met chronische pijnpatiënten. Het is een gestructureerde begeleiding (coaching) die erop gericht is om binnen een afgesproken tijd in kleine stappen te komen tot een toename of uitbreiding van functioneren. Hierbij gaat het om allerlei activiteiten uit het dagelijks leven en/of de werksituatie.

Graded activity beschrijft een gedragsgeoriënteerde behandeling die de kwaliteit van het leven van een (te) grote groep mensen met chronische pijn kan verbeteren. De hulpverlener leert om de cliënt te motiveren tot gedragsverandering en de cliënt leert om te gaan met de problematiek van zijn klachten. Deze gezamenlijke werkwijze is er dus op gericht dat zowel de hulpverlener als de cliënt zijn verantwoordelijkheid neemt.

Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt de achterliggende theorie beschreven. Tussen deel 1 en 2 worden twee casussen behandeld die bij de praktische uitwerking van graded activity gebruikt worden. In het tweede deel wordt stapsgewijs de behandelmethode graded activity besproken. De theorie wordt aangevuld met uitgewerkte praktijkvoorbeelden.

Voor wie?
Graded activity is een praktisch geschreven boek voor fysiotherapeuten, oefentherapeuten en alle andere hulpverleners en studenten die in hun behandelpraktijk te maken hebben met patiënten met chronische (pijn) klachten en die meer inzicht willen krijgen in waarom cliënten een bepaald gedrag vertonen en hoe dit beïnvloed kan worden met betrekking tot het fysiek functioneren

Extra informatie:

Paperback / softback
188 pagina's
Met illustraties
Oktober 2007
339 gram
242 x 168 x 11 mm
EAN: 9789031350940
Bohn Stafleu van Loghum

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen