Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Ggz-verpleegkunde in de praktijk
  • ,Ggz-verpleegkunde in de praktijk
,Ggz-verpleegkunde in de praktijk
Ggz-verpleegkunde in de praktijk
€ 41.25
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


In het boek Ggz-verpleegkunde in de praktijk worden interventies uitgewerkt waarmee ggz-verpleegkundigen een essentiële bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van de zorg. Hierbij komen ook grensgebieden van de ggz-verpleegkunde aan bod: de psychogeriatrie en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De afzonderlijke interventies worden inhoudelijk beschreven, de wetenschappelijke evidentie ervan wordt belicht en de uitvoering van de desbetreffende interventie wordt in detail beschreven.
Hiermee krijgt de lezer inzicht in de complexe besluitvorming die gepaard gaat met het werk van de ggz-verpleegkundige. In deze besluitvorming vindt integratie plaats van wetenschappelijke kennis, praktijkkennis en kennis over de kenmerken en voorkeuren van de individuele patiënt. Met dit boek krijgt de lezer voorbeelden aangereikt over de toepassing van evidence-based practice in de ggz-verpleegkundige praktijk op een grote diversiteit van themagebieden, waaronder acute zorg, langdurige zorg, herstelgerichte zorg, zelfmanagement, zorg aan ouderen, palliatieve zorg, middelenmisbruik, somatische zorg en leefstijl, terugvalpreventie, vaststelling van zorgbehoeften en psychische nazorg in het ziekenhuis.

Het boek is geschikt voor het onderwijs en de praktijk van verpleegkundigen en aanverwante disciplines die dagelijks zorg dragen voor patiënten met psychische problematiek.


Extra informatie:

Paperback / softback
364 pagina's
Met illustraties
Juni 2016
679 gram
240 x 170 x 22 mm
EAN: 9789058982971
De Tijdstroom

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen