Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  Karl Marx, Friedrich Engels,Het communistisch manifest
  Het communistisch manifest
  € 14.50
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


  ‘Een spook waart door Europa. Het spook van het communisme.’ Marx en Engels lichten een tipje van het laken op.

  In slechts twee maanden tijd schreven Karl Marx en Friedrich Engels Het communistisch manifest. Deze in 1848 verschenen tekst zou uitgroeien tot het invloedrijkste politieke en economische program van de twintigste eeuw. In kort bestek, helder en vooral begrijpelijk, zetten Marx en Engels hierin de leer van het communisme uiteen, waarbij economische en politieke ‘wetmatigheden’ de hoofdrol spelen. De tekst ademt weliswaar ‘wetenschappelijkheid’, maar wil ook, en vooral, de onderdrukten een hart onder de riem steken.

  Marx’ onmiskenbare schrijftalent en polemisch vermogen komen in Het communistisch manifest optimaal tot hun recht. De beroemde oproep ‘Proletariërs van alle landen, verenig je!’ en veel andere marxistische oneliners vinden in deze tekst hun oorsprong. Het communistisch manifest werd overal ter wereld vertaald, in Nederland onder meer door Herman Gorter (1904). Hans Driessen tekende voor deze gloednieuwe vertaling van een van de invloedrijkste politieke geschriften uit de wereldgeschiedenis.

  ‘Een bijna poëtische nieuwe vertaling.’ – de Volkskrant

  ‘Hoewel het communisme zijn aantrekkingskracht grotendeels heeft verloren, blijft Het communistisch manifest een politieke klassieker.’ – NBD Biblion  Extra informatie:

  Paperback / softback
  80 pagina's
  Februari 2021
  134 gram
  220 x 140 x 8 mm
  EAN: 9789024438822
  Boom uitgevers Amsterdam

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen