Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Wim van Anrooij, Bart Besamusca, Dieuwke van der Poel, Frank Willaert,Spiegelingen
Spiegelingen
Mediƫvisten voor de eenentwinigste eeuw
€ 22.50
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op zaterdag *
  • Vanaf € 26.50 gratis verzenden


Het middeleeuwse verleden is herkenbaar en bevreemdend tegelijk. Het werkt als spiegel en verdiept juist daardoor het beeld van onze eigen tijd en eigen wereld. Het kan ons bevrijden van traditionele vanzelfsprekendheden en ons ontvankelijk maken voor wat anders is of voor wie anders leeft, gelooft of denkt.

In deze bundel staat het werk van dertig toonaangevende mediëvisten centraal. Evenveel auteurs uit binnen- en buitenland laten zien dat het werk van deze inspirerende onderzoekers zowel een verdiept inzicht in het verleden geeft alsook stof tot nadenken en inspiratie biedt voor het heden. Spiegelingen is niet alleen geschreven met het oog op vakgenoten en hun studie van de Middeleeuwen, maar is ook in bredere maatschappelijke zin interessant, omdat de bijdragen aansluiten bij tal van actuele thema’s, zoals de effecten van digitalisering, de klimaatcrisis en de omgang met literatuur. Daarom zijn deze inspirerende onderzoekers mediëvisten voor de eenentwintigste eeuw.

De bundel verschijnt ter gelegenheid van het emeritaat van Frits van Oostrom als universiteitshoogleraar in Utrecht.Extra informatie:

Paperback / softback
360 pagina's
Mei 2023
513 gram
214 x 137 x 33 mm
EAN: 9789044653267
Prometheus


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.