Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Johan van Hoppe, Eric van der Most, Erwin Rossmeisl,Verzwegen oorlogsjaren
  • Johan van Hoppe, Eric van der Most, Erwin Rossmeisl,Verzwegen oorlogsjaren
Johan van Hoppe, Eric van der Most, Erwin Rossmeisl,Verzwegen oorlogsjaren
Verzwegen oorlogsjaren
Nederlandse militairen in Duitse krijgsgevangenschap 1940?1945
€ 34.90
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenRuim 11.000 Nederlandse militairen verbleven tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitse krijgsgevangenschap. In Verzwegen oorlogsjaren wordt voor het eerst hun verhaal opgetekend. Aan de hand van nooit eerder gepubliceerde dagboeken, brieven en rapporten wordt het leven van de Nederlandse militairen achter prikkeldraad gereconstrueerd.
Uitgebreid wordt stilgestaan bij het dagelijks leven in de gevangenkampen, dat in het teken stond van honger, verveling, vernedering en spanning. Ook de talrijke ontsnappingspogingen hebben een plaats gekregen in dit boek, evenals de tewerkstelling van militairen als dwangarbeider in zogenaamde Arbeitskommandos. Vooral zij die werden ingeschakeld in de Duitse oorlogsindustrie stonden met regelmaat bloot aan geallieerde bombardementen. Daarbij vielen talloze slachtoffers.
Na terugkeer in Nederland in het voorjaar van 1945 hield het merendeel van de oud-krijgsgevangenen de ervaringen uit deze periode voor zich. Het werden niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun nazaten verzwegen oorlogsjaren.

Johan van Hoppe en Eric van der Most houden zich al vele jaren bezig met het onderwerp krijgsgevangenschap en hebben hierover veel persoonlijke gegevens verzameld en reeds tientallen dagboeken uit krijgsgevangenschap bewerkt. Erwin Rossmeisl is als militair historicus werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en schreef diverse artikelen over krijgsgevangenschap.

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) in Den Haag is een gespecialiseerd kennis- en onderzoekscentrum op het gebied van de Nederlandse militaire geschiedenis. Het instituut publiceert wetenschappelijke studies, verzorgt onderwijs aan militaire opleidingsinstituten en universiteiten en maakt zijn verworven kennis en audiovisueel bezit toegankelijk voor een breed publiek.

www.boomgeschiedenis.nl
www.boomuitgeversamsterdam.nl
Extra informatie:

Hardback
352 pagina's
Met illustraties
April 2021
1508 gram
272 x 214 x 32 mm
EAN: 9789024433391
Boom uitgevers Amsterdam

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen