Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Freek  Heijbroek, Erik  Schmitz,George Hendrik Breitner in Amsterdam
  • Freek  Heijbroek, Erik  Schmitz,George Hendrik Breitner in Amsterdam
Freek  Heijbroek, Erik  Schmitz,George Hendrik Breitner in Amsterdam
Freek Heijbroek, Erik Schmitz
George Hendrik Breitner in Amsterdam
€ 24.95

Tijdelijk niet leverbaar

George Hendrik Breitner (1857-1923): schilder van het volk, werkpaarden en een verdwijnend Amsterdam. Aan de hand van deze hoofdthema`s wordt in dit boek een verrassende kijk gegeven op de schilderijen, tekeningen en foto`s uit Breitners Amsterdamse jaren (1886-1923).

Centraal staan ruim honderd schetsboeken - vrijwel allemaal uit de collectie van het Rijksmuseum - waarin Breitner dagelijks tekende. Aan de hand daarvan kunnen we Breitner op de voet volgen. De auteurs traceerden de huizen, straten, pleinen en bouwplaatsen waar de schilder werkte. Van Damrak tot Rokin, van Lauriergracht tot Reguliersgracht, van het Oosterpark in aanleg tot het Prinseneiland. Bijna alle ateliers, huizen en cafés van waaruit Breitner tekende, fotografeerde en schilderde konden worden gelokaliseerd, zelfs als ze uit het huidige stadsbeeld verdwenen zijn.
Ook de bouwplaatsen en de bedrijfsterreinen op de Westelijke Eilanden en in Oud-Zuid zijn door Breitner in beeld gebracht. Voor deze studie zijn bijzondere bronnen aan-geboord, waaruit nog niet eerder is geput en die voor een belangrijk deel in particulier bezit zijn.

Correspondenties uit particulier bezit met een onbekende geliefde, met kunsthandelaren en met commissies waarin Breitner zitting had, geven een nieuw indringend beeld van de productieve kunstenaar G.H. Breitner.

Extra informatie:

Tijdelijk niet leverbaar