Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,De tempel van onze ziel
  • ,De tempel van onze ziel
,De tempel van onze ziel
De tempel van onze ziel
door de anonieme auteur van De Evangelische peerle
Bronnen van spiritualiteit
€ 25.00

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00


Vanden tempel onser sielen is een literair en spiritueel meesterwerk uit de vaak ondergewaardeerde zestiende eeuw. De turbulente periode waarin het voorliggende boek is geschreven, wordt vaak over het hoofd gezien. Het is de periode van het opkomende humanisme en vooral van de geladen polemieken over de Hervorming – Erasmus was een tijdgenoot van de auteur van de Tempel, net als Anna Bijns.
Er komen twee stromen van christelijke cultuur samen in dit boek, die elk een eeuwenoude traditie hebben: enerzijds de contemplatieve, mystieke literatuur en anderzijds de liturgie. Op ongeëvenaarde wijze heeft de (anonieme) auteur van dit werk deze twee met elkaar in literair verband gebracht.
In de Tempel verschijnen vrijwel alle grote thema’s uit de mystieke literatuur. Ze worden bovendien op een bijzonder geraffineerde en diepzinnige manier geordend door ze in verband te brengen met de cyclus van de liturgie.
Jos Alaerts S.J. en Rob Faesen S.J. bezorgden een herziene, eigentijdse vertaling van Vanden tempel onser sielen, die het originele werk alle eer aandoet.


Extra informatie:
Bronnen van spiritualiteit
Paperback / softback
Augustus 2014
398 gram
220 x 147 x 23 mm
EAN: 9789031739103
Altiora Averbode

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00