Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,De mooiste Nederlandse sagen en legenden
  • ,De mooiste Nederlandse sagen en legenden
,De mooiste Nederlandse sagen en legenden
De mooiste Nederlandse sagen en legenden
€ 9.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenDeze prachtige uitgave met sfeervolle illustraties staat garant voor urenlang leesplezier. De verhalen zijn afkomstig uit alle windstreken, van het hoge noorden tot het diepe zuiden, en van een gehucht als Jipsinghuizen tot een wereldstad als Amsterdam. Elke lezer zal in dit boek wel een vertelling tegenkomen uit zijn eigen omgeving.
Wie kent niet het droevige lot van de Vliegende Hollander, de scheepskapitein die eeuwig voer de wereldzeeën moest ronddolen? Dit boek bevat naast de klassieke sagen en legenden vele onbekende sprookjesachtige vertellingen. De verhalen spelen zich af in een al dan niet ver verleden en worden bevolkt door kleurrijke personages uit alle rangen en standen.
Laat u ontroeren door de prinses van Terschelling, huiver om een levende dode, verwonder u over de wreedheid van Drentse reuzen, ontmoet de man met de bokkenpoot, en lach om de slimme list die Appingedammer bedacht om een plekje in de hemel te verwerven.
Deze boeiende uitgave zal bij jong en oud in de smaak vallen en bijdragen aan de kennis van de Nederlandse volkscultuur.


Extra informatie:

Paperback / softback
359 pagina's
Met illustraties
Januari 1999
553 gram
231 x 150 x 30 mm
EAN: 9789055133697
Lantaarn Publishers

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen