Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,De gezichten van Margraten
  • ,De gezichten van Margraten
,De gezichten van Margraten
De gezichten van Margraten
Zij bleven voor altijd jong
€ 39.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


In het glooiende Limburgse heuvellandschap nabij Margraten doemen ze langzaam op, rij na rij, de duizenden witte marmeren kruizen en davidsterren. Ze markeren de laatste rustplaats van bijna 8.300 Amerikaanse soldaten die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De namen van nog eens 1.722 vermiste soldaten staan op de Muren der Vermisten op de enige Amerikaanse oorlogsbegraafplaats in Nederland.
Maar waar de gedenktekens de namen noemen van de veelal jonge jongens die betrokken waren bij onze bevrijding, vertellen zij niets over de soldaten zelf. Bezoekers die langs de graven lopen, vragen zich vaak af hoe oud de soldaten zijn geworden en wie zij waren. Bovendien verhullen de rust en stilte op de enige Amerikaanse oorlogsbegraafplaats in Nederland de omstandigheden die het einde betekenden van hun toch al roerige levens. 
Speciaal voor de herdenking van 75 jaar vrijheid, geeft dit boek de dappere strijders voor onze onafhankelijkheid weer een gezicht. Dit vindt plaats van 2 tot 6 mei 2020, dan zullen tijdens de herdenking foto`s te zien zijn van meer dan 7.000 soldaten op de begraafplaats.

Uit de jaarlijkse herdenking, die doorgaans meer dan 20.000 bezoekers trekt, komt dit bijzondere herdenkingsboek voort.Op basis van archiefonderzoek en na gesprekken met vele families van de soldaten komen de jonge jongens tot leven. Tegelijk wordt de lezer aan de hand van honderden persoonlijke foto`s en meer dan honderd verhalen langs de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Nederland genomen.

De Gezichten van Margraten schetst een beeld van het hoe en waarom de Nederlandse bevolking de herinnering aan hen nog steeds levend houdt. Elke foto en elk verhaal is bovenal een eerbetoon aan de soldaten die in Margraten zijn begraven en worden herdacht. Met een complete lijst van al hun namen is dit herdenkingsboek een blijvend monument op papier.

Over de auteur(s):
Vrijwilligers van de Fields of Honor Foundation verzamelen sinds 2008 informatie en foto`s van Amerikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen en in Europa hun laatste rustplaats vonden. Met behulp van dit en aanvullend onderzoek beschrijven Sebastiaan Vonk, Arie-Jan van Hees en Jori Videc de verhalen van deze soldaten.


Extra informatie:

Hardback
320 pagina's
Met illustraties
April 2020
1697 gram
309 x 247 x 32 mm
EAN: 9789462494671
WalburgPers Algemeen

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen