Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jan Van Winckel, Jean Pierre Meert, Werner Helsen, Kenny McMillan, David Tenny,Voetbalconditie
  • Jan Van Winckel, Jean Pierre Meert, Werner Helsen, Kenny McMillan, David Tenny,Voetbalconditie
Jan Van Winckel, Jean Pierre Meert, Werner Helsen, Kenny McMillan, David Tenny,Voetbalconditie
Jan Van Winckel, Werner Helsen
Voetbalconditie
€ 37.30

24 Bij u in huis op: dinsdag

Voetbalconditie kent de laatste jaren een enorme ontwikkeling. Dankzij verschillende technische middelen zoals hartslagmeters, GPS, Ipad en andere meetinstrumenten is het inzicht in voetbalwetenschap snel toegenomen. Heel wat zaken die tot voor enkele jaren behoorden tot de wekelijkse trainingroutine behoorden worden nu weerlegd. Dit boek speelt in op die ontwikkeling door op een verstaanbare manier aan elke trainer een houvast te geven om zijn trainingen succesvol te plannen. In het eerste gedeelte wordt dieper ingegaan op het lichaam van een voetbalspeler. Hoe werkt een spier, welke energiesystemen gebruikt een speler en wat is het verschil tussen extensieve en intensieve oefeningen. Deze inleiding vormt de basis om dieper in te gaan op de verschillende aspecten van de trainingsleer. Waarom ontwikkelt de ene speler sneller dan de andere en waarom is individualisering en differentiëring noodzakelijk om spelers beter te maken. Ten slotte wordt die kennis vertaald in praktische toepassingen zoals oefenstof, blessurepreventie en een handige leidraad om het voetbalseizoen te plannen. Dankzij de verschillende expertises van auteurs en coauteurs is het boek een mooie mix tussen wetenschap en praktijk en daarom een onmisbaar handboek voor elke voetbaltrainer.

OVER DE AUTEURS
JAN VAN WINCKEL werkte als conditietrainer in 4 verschillende continenten en heeft reeds meer dan 15 jaar professionele ervaring bij verschillende topclubs. Hij is medeoprichter van TopSportsLab, een spin-off, die sportwetenschappelijke innovaties ontwikkelt en is verbonden aan het labo presteren en waarnemen van de KU Leuven WERNER HELSEN is buitengewoon hoogleraar aan de KU Leuven. In het verleden was hij hoofdtrainer van teams in tweede en derde nationale en sinds 2000 begeleidt hij topscheidsrechters op EK`s en WK`s en tijdens trainingsstages.

JEAN PIERRE MEERT is geneesheer, met een specialisatie in anesthesiologie en sportgeneeskunde. Hij is clubarts van K. Lierse SK.

M.m.v. KENNY MCMILLAN en DAVID TENNEY

Extra informatie:

Paperback / softback
328 pagina's
Met illustraties
December 2012
1211 gram
247 x 172 x 34 mm
EAN: 9789033489891
Acco België

24 Bij u in huis op: dinsdag