Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Boekverkopers van Europa
  • ,Boekverkopers van Europa
,Boekverkopers van Europa
Boekverkopers van Europa
Het 17de-eeuwse Nederlandse uitgevershuis Elzevier
€ 49.95

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

De Elzeviers zijn de beroemdste Nederlandse uitgeversfamilie van de Gouden Eeuw. De stamvader van het geslacht, Lodewijk Elzevier (geboren te Leuven rond 1546/7), kwam in 1580 naar Leiden, waar het boekenbedrijf een grote opbloei kende ten gevolge van de stichting van de Leidse universiteit. Later volgden vestigingen in Den Haag, Amsterdam en Utrecht. In totaal waren de verschillende takken van de Elzevier-dynastie verantwoordelijk voor zo'n 1.600 uitgaven, die het bedrijf in de zeventiende eeuw maar ook daarna een enorme faam bezorgden.

Uitgangspunt voor deze bundel is de betekenis van de Elzeviers voor de internationale uitwisseling van kennis en ideeën door het gedrukte woord tijdens de zeventiende eeuw. Een twintigtal auteurs uit binnen- en buitenland besteedt aandacht aan de werkzaamheid van de Elzeviers in de Republiek, hun relaties met het buitenland, en aan de inwendige en uitwendige aspecten van hun uitgaven: analyse van het fonds, redactioneel beleid, typografie en boekillustratie.

Daarnaast wordt ingegaan op het bibliofiel en bibliografisch `Nachleben' van de Elzeviers.
De uitgave, die rijk is geïllustreerd, bevat tevens een uitputtende bibliografie van alles wat ooit over de Elzeviers is geschreven.

Deze uitgave bevat de handelingen van een congres over de Elzeviers dat in 1997 door de Nederlandse Boekhistorische Vereniging werd georganiseerd.

Extra informatie:

Hardback
Met illustraties
November 2020
902 gram
251 x 178 x 33 mm
EAN: 9789057301162
WalburgPers Algemeen

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen