Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Edgar Feuchtwanger, Bertil Scali,Hitler, mijn buurman
  • Edgar Feuchtwanger, Bertil Scali,Hitler, mijn buurman
Edgar Feuchtwanger, Bertil Scali,Hitler, mijn buurman
Hitler, mijn buurman
het verhaal van Hitlers joodse buurjongen in München
€ 18.99

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00


Op vijfjarige leeftijd is Edgar Feuchtwanger een zorgeloze jongen in de Grillparzer Strasse in München. Edgar wordt verwend door zijn ouders en kindermeisje, wanneer Adolf Hitler, leider van de Nationaal Socialistische Arbeiderspartij, zijn intrek neemt in het gebouw aan de overkant van de straat, aan de Prinzregentenplatz.
In 1933 verschijnen er donkere wolken aan de lucht. Hitler wordt benoemd tot kanselier. Edgars ouders, beroofd van hun burgerrechten, proberen hun zoon zoveel mogelijk tegen de vernederingen te beschermen. Op school laat zijn lerares hem swastika`s tekenen in zijn schrift en zijn vrienden worden lid van de Hitlerjugend. Vanachter zijn raam ziet Edgar het nazisme opkomen en is hij getuige van de gevolgen van de Nacht van de Lange Messen en de Anschluss.
Gekweld door angst vragen de Feuchtwangers zich af of ze München moeten verruilen voor Palestina, of ze naar Sanary-sur-Mer in het Zuid-Frankrijk moeten gaan, waar oom Lion en Bertolt Brecht naartoe gevlucht zijn, of dat ze zich toch bij tante Bella in Praag moeten vervoegen. Ondertussen heeft Duitsland Oostenrijk, Sudetenland en Tsjecho-Slowakije opgeschrokt. Tijdens de Kristallnacht van 9 op 10 november 1938 worden 200 synagogen vernield, een honderdtal joden vermoord en bijna 30.000 van hen naar concentratiekampen gedeporteerd. Edgars vader wordt zes weken geïnterneerd in Dachau. Hij komt de dag voor Kerstmis terug, vermagerd, verouderd en vastbesloten om `de schurk` van tegenover te ontvluchten. In 1939 wordt Edgar alleen naar Groot-Brittannië gestuurd waar hij een nieuw leven opbouwt.

Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
Juni 2013
317 gram
230 x 150 x 18 mm
EAN: 9789045314853
BBNC uitgevers POD

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00