Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

M. Collier, B. Manley,Hierogliefen ontcijferen en lezen
Hiërogliefen ontcijferen en lezen
€ 22.95

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Een stap-voor-stap leerboek voor zelfstudie

Sinds dit boek in 1998 in Engeland verscheen, is het een stille bestseller (40.000 exemplaren).Dat is niet verwonderlijk, aangezien Hiërogliefen ontcijferen en lezen het eerste serieuze leerboek is dat voor niet-specialisten is ontwikkeld. De auteurs hebben het zes jaar lang beproefd, tijdens hun cursussen voor belangstellenden.

In acht hoofdstukken behandelen de auteurs afgeronde onderwerpen van de grammatica aan de hand van hiërogliefen uit onder meer het British Museum. In deze Nederlandse bewerking zijn ter aanvulling hiërogliefen opgenomen die te vinden zijn in Nederlandse en Belgische musea. De lessen bevatten uitsluitend werkelijk bestaande teksten over onderwerpen als de dynastieën, de Egyptische goden van de dood en de cultus van Osiris in Abydos.

Dit leerboek bevat verder tekenlijsten voor de oefeningen, een volledige tekenlij st, een overzicht van de werkwoordsvormen, oplossingen van de oefeningen, een samenvatting van de grammatica en een Egyptisch-Nederlandse woordenlijst. Een opgave van nuttige adressen, aanbevolen literatuur en een register besluiten dit leerboek.
 
 

Extra informatie:

Paperback / softback
182 pagina's
Met illustraties
442 gram
234 x 157 x 17 mm
EAN: 9789054600282
Stichting Uitgeverij Bulaaq

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen