Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  André de Jong Acts of Drawing
  € 35.00
  Tijdelijk niet leverbaar


  Dit boek is een ‘boek-over’ en een tastbaar kunstobject. Voor het eerst worden André de Jongs zonderlinge series tekeningen en werkproces uitgelicht.

  Het komt vandaag de dag zelden voor, maar De Jongs vooruitziende werk is bijna vier decennia lang zo goed als ongezien gebleven – hij leefde en werkte op afstand van de kunstcentra, op het Friese platteland – totdat Museum Belvédère in 2010 een retrospectief organiseerde. Sindsdien wordt het werk van De Jong overladen met kritische waardering en publieke belangstelling. De tentoonstellingen van kunstruimte The Merchant House werden in Amsterdam en New York lovend ontvangen.

  Dit boek toont voor het eerst al zijn belangrijke tekeningenreeksen: Lichaam-landschap, Handen, Koppen en Portretten, Fotografische bewegingen, Ontbaringen, Folds en Lichaam/Lichaamsdelen. Ook presenteert het zijn fenomenologische boom-fotografie in een speciale vormgeving.

  Het werk van André de Jong heeft zijn wortels in een poëtische verbeelding van de wederwaardigheden van het lichaam, van een ambivalent en genderfluïde zelfbewustzijn. Dat maakt zijn werk uniek in zijn intersubjectiviteit en sociale belang. Zijn visie heeft de kracht ons te ontroeren en veranderen.

  Nederlands- en Engelstalig  Taal / Language : English

  Extra informatie:

  Tijdelijk niet leverbaar