Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Johan Toonstra, Anton de Groot,Voeten en nagels
  • Johan Toonstra, Anton de Groot,Voeten en nagels
Johan Toonstra, Anton de Groot,Voeten en nagels
Voeten en nagels
handboek voor pedicures, podotherapeuten en andere voetspecialisten
€ 62.95
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Voeten en nagels is de herziene versie van Nagelaandoeningen (2010).

Dit boek helpt voetzorgverleners als (medisch) pedicures, podotherapeuten en podologen de meeste nagelaandoeningen te herkennen. Het biedt bovendien informatie over de mogelijke oorzaken. Met deze kennis kan de voetzorgprofessional beslissen de nagelafwijking - indien mogelijk en nodig - zelf te behandelen, te kiezen voor een afwachtend beleid of door te verwijzen naar de huisarts. Het boek helpt ook de cliënt goed te informeren over alle aspecten van de nagelaandoening.

De auteurs behandelen afwijkingen in de vorm en structuur van de nagel, kleurverandering, loslaten van nagels, afwijkingen rondom de nagel zoals omloop, afwijkingen bij psoriasis, bij schimmelinfecties en bij andere huidaandoeningen, de pijnlijke nagel, aandoeningen door trauma, invloed van geneesmiddelen op het nagelapparaat, veranderingen door inwendige ziekten en tumoren van het nagelapparaat. 

De auteurs, beiden (voormalig) dermatoloog, schreven eerder voor voetzorgverleners Voeten en huid (2009, tweede editie 2016), Voeten en kanker (2016) en Voeten en schimmels (2016). 

In Voeten en nagels, de tweede editie van Nagelaandoeningen (2010) kan gezocht worden op symptomen en op oorzaken van nagelaandoeningen die in het boek worden behandeld. Ruim 200 afbeeldingen van hoge kwaliteit maken de teksten inzichtelijk en vergemakkelijken het herkennen van specifieke beelden.
Extra informatie:

Paperback / softback
220 pagina's
Juni 2016
447 gram
240 x 168 x 12 mm
EAN: 9789036813174
Bohn Stafleu van Loghum

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen