Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Matthijs Ilsink, Bram de Klerck, Annemarieke Willemsen,Het einde van de middeleeuwen
  Het einde van de middeleeuwen
  Vijftig kunstwerken uit de tijd van Bosch en Erasmus
  € 35.00
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


  In de kunst- en cultuurgeschiedenis van Noord-Europa hebben de late 15de en vroege 16de eeuw altijd bijzonder tot de verbeelding gesproken. Tot op de dag van vandaag wordt erover gediscussieerd of die een laatste fase van de middeleeuwen zijn of een vroege manifestatie van een internationale renaissance. Juist het gevoel te maken te hebben met een overgangsperiode maakt deze tijd zo fascinerend. In dit boek bespreken vijftig kenners vijftig kunstobjecten in de historische context van dit `herfsttij`, soms ook met aandacht voor hun voortleven
  en receptie in later tijd.
  Deze miniaturen hebben steeds één kunstwerk als onderwerp, wat uitnodigt tot grasduinen in een schat aan thema`s, wetenswaardigheden en benaderingswijzen. Maar ook biedt dit rijk geïllustreerde boek een prachtig mozaïek van recente inzichten in de schilderkunst en sculptuur, teken- en prentkunst, architectuur en toegepaste kunst uit de tijd van Jheronimus Bosch en Desiderius Erasmus.

  Dit boek verschijnt naar aanleiding van het afscheid, in juni 2019, van prof.dr Jos Koldeweij als hoogleraar Kunstgeschiedenis van de middeleeuwen en de vroegchristelijke tijd aan de Radboud Universiteit Nijmegen.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  Met illustraties
  November 2019
  2182 gram
  288 x 228 x 39 mm
  EAN: 9789460044731
  Uitgeverij Vantilt

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen