internetboekhandel.nl
buttons Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email ons
leeg Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email ons Home pagina boekenweek
boekenweek
boekenweek Home pagina Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email ons Besteller 60
 
Nederlands Buitenlands   Alles  Titel  Auteur  ISBN        
Huishouden, koken
Basis kookboeken
Bij u in huis op: dinsdag


Ronald Timmermans

Wild

het beste scharrelvlees komt van de jager

€ 62.50

Na hun boek over de Oosterscheldekreeft waarin de culinaire wereld van vissers en Zeeuwse restaurants werd verkend, begeven de auteur en fotograaf zich nu op het terrein van de jacht en het wild. Ditmaal met eigen receptuur en mooie klassiekers die voor iedereen te maken zijn. Maar ook het veld schuwen zij niet: het boek bevat prachtige beelden van valkeniers, eendenkooikers en jagers bezig met de jacht en de wildverzorging.

In Nederland wordt jaarlijks twaalf miljoen kilo aan wild gegeten en die hoeveelheid neemt alleen maar toe door fenomenen als de gekke koeienziekte, salmonellabesmetting, vogelgriep en de plofkip. Maar, het bereiden van wild kan menig thuiskok ook in de problemen brengen. Wat te doen met een vlak voor Kerst aangeboden haas of fazant van de `diervriendelijke` jager: weken laten hangen omdat dit smaakverhogend zou werken bij adellijk wild of kunnen we dit naar het rijk der fabelen verwijzen? Hoe voorkomen we die gortdroge bouten en taaie stukken vlees? Hoe herkennen we een fazant of gans met duizenden vlieguren die maar niet gaar te stoven is? Het boek geeft op al deze vragen antwoord.

Wild bereiden is een jaarlijks terugkerend culinair avontuur, waar de echte liefhebber zich op verheugt. Tijdens herfst- en winteravonden haalt hij graag zoete herinneringen op van puur genot om de donkere dagen zonder neerslachtigheid door te komen. Met dit boek zijn winterse antidepressiva dan ook overbodig - en dat zonder bijwerkingen!

Het hele jaar door is er wild verkrijgbaar, vanuit het veld en op het bord. Wild gaat over pure smaak en is het waard om gegeten te worden. Uiteraard verdient het een respectvolle behandeling en een zorgvuldige bereiding. In dit complete wildboek ligt jarenlange kennisvergaring van chefs, jagers en poeliers besloten. Lees, kook en laat je verwonderen.

Extra informatie: 
Hardback
192 pagina's
Met illustraties
November 2013
1948 gram
330 x 277 x 28 mm
Uitgeverij Komma
Achterkant:
Bekijk de achterkant

Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel