internetboekhandel.nl
buttons Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email ons
leeg Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email ons Home pagina Rijks
rijks
Rijks Home pagina Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email ons Besteller 60
 
Nederlands Buitenlands   Alles  Titel  Auteur  ISBN        
Huishouden, koken
Eten en drinken algemeen
Levertijd: 5 tot 7 werkdagen


Marcel Van Silfhout

Uitgebeend

Hoe veilig is ons voedsel nog ?

€ 18.00

Ontluisterend portret van ons voedsel

In Nederland raken ieder jaar meer dan 60.000 mensen besmet met salmonella. Op driekwart van ons kippenvlees is de resistente ESBL-bacterie aangetroffen. Is ons eten wel zo veilig als fabrikanten en ministers beweren?

In dit boek analyseert onderzoeksjournalist en voormalig Zembla-reporter Marcel van Silfhout een aantal recente voedselaffaires. Dat levert een verontrustend beeld op van onze voedingsindustrie
en het falende overheidstoezicht daarop. Terwijl het aantal incidenten met ziekmakend eten toeneemt, is de controle vanuit de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tot op het bot uitgehold.

Voor dit boek werden meer dan honderd betrokkenen geïnterviewd, van voormalige voedselinspecteurs en slachthuisdirecteuren tot gedupeerde boeren en oud-ministers en -staatssecretarissen. Met een nawoord van prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

`Een indringend onderzoek dat voer geeft aan een essentiële discussie`
Alex Brenninkmeijer, lid van de Europese Rekenkamer en voormalig Nationale Ombudsman

`Van Silfhout laat zien hoe belangrijk het is dat we onze zaak op orde hebben`
Peter Klosse, restauranteigenaar en lector gastronomie (Maastricht en Leeuwarden)

Extra informatie: 
Paperback / softback
216 pagina's
Met illustraties
Maart 2014
321 gram
217 x 141 x 22 mm
Oostenwind nl
Achterkant:
Bekijk de achterkant

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen



Andere titels binnen de rubriek:
Eten en drinken algemeen
Deze week nieuw verschenen titels binnen deze rubriek:
<b>Brenda  Hoff</b>,Snelle klassiekers met een twist
Brenda Hoff
Snelle klassiekers met een twist

<b>Shami  Radia, Neil  Whippey</b>,Insecten - een culinaire ontdekking
Shami Radia, Neil Whippey
Insecten - een culinaire ontdekking

<b>Simone van den Berg</b>,Heerlijke chaos
Simone van den Berg
Heerlijke chaos


Wim de Jong, Frank van Dijl
Stadskookboek Rotterdam

<b>Créosa  Govaers</b>,Koken met kruiden (extracten)
Créosa Govaers
Koken met kruiden (extracten)
Meer dan 50 recepten vol verrassende smaken

<b>Kristel  De Vogelaere</b>,Ik kook gezond voor mijn kind
Kristel De Vogelaere
Ik kook gezond voor mijn kind

<b>Sandra  Rens, Patrick  Syen</b>,Kost van toen
Sandra Rens, Patrick Syen
Kost van toen
voor alledag en zondagnoen

<b>Rudolph van Veen</b>,Rudolph & de jonge bakkers
Rudolph van Veen
Rudolph & de jonge bakkers

<b>Henrietta  Inman</b>,Zoet & goed
Henrietta Inman
Zoet & goed

<b>Jorrit van Daalen Buissant des Amorie, Sofie  Chanou</b>,Lekker en Simpel
Jorrit van Daalen Buissant des Amorie, Sofie Chanou
Lekker en Simpel

<b>Nichola  Fletcher</b>,Het vleeskookboek
Nichola Fletcher
Het vleeskookboek

<b>Christophe  Felder</b>,Patisserie!
Christophe Felder
Patisserie!

<b>Ella  Woodward</b>,Elke Dag Deliciously Ella
Ella Woodward
Elke Dag Deliciously Ella
Makkelijk en snel superlekker eten

<b>Fuchsia  Dunlop</b>,De Shanghai-keuken
Fuchsia Dunlop
De Shanghai-keuken

<b>M. Linton</b>,Brindisa
M. Linton
Brindisa
The True Food of Spain

<b>Onno  Kleyn</b>,Elke dag lekker eten
Onno Kleyn
Elke dag lekker eten

<b>Sabine  Durdel-Hoffmann, Elke  Essmann, Brigitte  Lotz</b>,Het ultieme burgergrillboek
Sabine Durdel-Hoffmann, Elke Essmann, Brigitte Lotz
Het ultieme burgergrillboek


Populaire titels binnen deze rubriek:
<b>Rens  Kroes</b>,On the go
Rens Kroes
On the go

<b>Jorrit van Daalen Buissant des Amorie, Sofie  Chanou</b>,Lekker en Simpel
Jorrit van Daalen Buissant des Amorie, Sofie Chanou
Lekker en Simpel

<b>Jamie Oliver</b>,Jamie's super food voor elke dag
Jamie Oliver
Jamie's super food voor elke dag

<b>Jord  Althuizen</b>,Smokey Goodness
Jord Althuizen
Smokey Goodness

<b>Harold  McGee</b>,Over eten en koken
Harold McGee
Over eten en koken
wetenschap en cultuur in de keuken

<b>Pascale  Naessens</b>,Puur Pascale
Pascale Naessens
Puur Pascale

<b>Janneke  Koeman, Amande  Koeman</b>,Foodsisters
Janneke Koeman, Amande Koeman
Foodsisters

<b>Erik  Spaans, Jolande  Burg</b>,Vegetarisch en vis op z`n Italiaans
Erik Spaans, Jolande Burg
Vegetarisch en vis op z`n Italiaans

<b>Fern  Green</b>,Gezonde thee
Fern Green
Gezonde thee

<b>Jamie  Oliver</b>,Jamie`s comfort food
Jamie Oliver
Jamie`s comfort food
lekker genieten met familie en vrienden

<b>Stichting Voedingscentrum Nederland</b>,Eettabel
Stichting Voedingscentrum Nederland
Eettabel

<b>Diverse auteurs</b>,Heel Holland Bakt mee
Diverse auteurs
Heel Holland Bakt mee
Word de beste thuisbakker van Nederland

<b>Instock</b>,Instock cooking
Instock
Instock cooking

<b>Wil Jansen</b>,Wat zit er in uw eten?
Wil Jansen
Wat zit er in uw eten?

<b>Andrea van den Hout</b>,Mama`s kookboek
Andrea van den Hout
Mama`s kookboek