internetboekhandel.nl
buttons Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email ons
leeg Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email ons Home pagina Rijks
Boekenweek
Rijks Home pagina Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email ons Besteller 60
 
Nederlands Buitenlands   Alles  Titel  Auteur  ISBN        
Huishouden, koken
Eten en drinken algemeen
Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 23:15


Will Jansen Corinne Couget

Wat zit er in uw eten?

€ 11.00


Dit gidsje geeft waarschuwende informatie over de E-nummers en chemische toevoegingen in uw dagelijkse levensmiddelen, ijs, zuivel, snoep en fris- en fruitdranken. De essentie van voeding is dat ze levenskracht geeft. Producenten stoppen allerlei chemische toevoegingen in ons eten voor de smaak, kleur, structuur of conservering. Dat vraagt van het lichaam extra energie om te verwerken . Soms zelfs meer dan er aan energie binnenkomt. Dat kan niet de bedoeling zijn. Veel wetenschappers melden helemaal geen risico`s. Zij noemen het onnodige bangmakerij. Alle E-nummers zijn toch door Europa goedgekeurd? Nou dan! Dat standpunt is te begrijpen als je weet dat hun onderzoeken vaak betaald zijn door de voedingsindustrie. In deze compleet herziene versie van de oorspronkelijke uitgave uit 2007 kun je zien dat inmiddels veel additieven verboden zijn. Bovendien hebben voedingsproducenten gedacht: de mensen zijn bang voor die E-nummers, dan noemen we ze gewoon niet meer, maar zeggen alleen: dit product kan smaakstoffen of conserveermiddel of zuurteregelaars bevatten. Zoek de namen die ze meegeven op in dit gidsje en weet waar je aan toe bent. Laat je niet met een kluitje in het riet sturen. De E-nummers zijn aangegeven in groen, oranje en rood. Groen is veilig, oranje staat voor oppassen en rood voor vermijden. Net als het stoplicht dus. De boodschap is om producten die rode E-nummers bevatten van je boodschappenlijstje te halen. Het gaat niet om de maximale hoeveelheid die ons lichaam kan verdragen, maar om de jarenlange inname en om de nauwelijks onderzochte mix van al die chemische stoffen. Wees alert bij wat je in je mond steekt en gebruik dit gidsje.


Extra informatie: 
Paperback / softback
88 pagina's
November 2017
90 gram
149 x 107 x 8 mm
Bouillon Culinaire Journalistiek


Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 23:15



Andere titels binnen de rubriek:
Eten en drinken algemeen
Deze week nieuw verschenen titels binnen deze rubriek:
<b>Danny  Jansen</b>,Vet lekker
Danny Jansen
Vet lekker


Estée Strooker
Backcard a 6 ex. Est?e kookt
De nieuwe Nederlandse keuken - Stoer, puur en passievol

<b>Estée  Strooker</b>,Est?e kookt
Estée Strooker
Est?e kookt
De nieuwe Nederlandse keuken - Eerlijke recepten & inspiratie voor thuis

<b>Sophie  Matthys</b>,De suikerarme keuken
Sophie Matthys
De suikerarme keuken
Lekker koken zonder verborgen suikers

<b>Nick  Van Hoof, Kevin  Kegeleers</b>,Zout op het vuur
Nick Van Hoof, Kevin Kegeleers
Zout op het vuur

<b>Daniel  Lindeberg</b>,Zweedse broodjes
Daniel Lindeberg
Zweedse broodjes

<b>Isabelle  Guerre</b>,Dumplings en bapao
Isabelle Guerre
Dumplings en bapao
De lekkerste recepten voor gestoomde hapjes

<b>Machteld  Smid</b>,Bowls - Buddha, Pok?, Sushi, Fajita en andere foodbowls
Machteld Smid
Bowls - Buddha, Pok?, Sushi, Fajita en andere foodbowls
Boeddha, pok?, sushi, fajita en andere food bowls

,<b>Bouillon! zomer 2018</b>

Bouillon! zomer 2018

<b>Laura  Canjels, Mylena  Natanni</b>,The Green Food Bible
Laura Canjels, Mylena Natanni
The Green Food Bible

<b>Julie van den Kerchove</b>,Het Keto-plan
Julie van den Kerchove
Het Keto-plan

<b>Jamie  Purviance</b>,Weber`s greatest hits
Jamie Purviance
Weber`s greatest hits

<b>Marita van der Vyver</b>,Een jaar koken in de Provence
Marita van der Vyver
Een jaar koken in de Provence


Populaire titels binnen deze rubriek:
<b>Stefan  Elias</b>,Belgisch bakboek
Stefan Elias
Belgisch bakboek

<b>Wouter  Rademakers</b>,Indonesische keuken
Wouter Rademakers
Indonesische keuken

<b>Pascale  Naessens, William  Cortvriendt</b>,Puur & lichter
Pascale Naessens, William Cortvriendt
Puur & lichter

<b>Laura de Grave</b>,Amsterdam Cookbook
Laura de Grave
Amsterdam Cookbook

<b>Claudia  Allemeersch</b>,Thermomix 365
Claudia Allemeersch
Thermomix 365

<b>Mieke  Kosters</b>,Skinnyminds
Mieke Kosters
Skinnyminds
En het geheim van slanke mensen

<b>Sergio  Herman</b>,Just cook it
Sergio Herman
Just cook it

<b>C.  Beckerman</b>,500 slowcooker recepten
C. Beckerman
500 slowcooker recepten

<b>Janneke  Koeman, Amande  Koeman</b>,Foodsisters
Janneke Koeman, Amande Koeman
Foodsisters
gezonde, lekkere & makkelijke recepten zonder suiker

<b>Jamie  Oliver</b>,Jamie Oliver - 5 ingredienten
Jamie Oliver
Jamie Oliver - 5 ingredienten
snel & simpel koken

<b>Donna  Hay</b>,Basics to Brilliance
Donna Hay
Basics to Brilliance

<b>Jeroen  Meus</b>,Dagelijkse kost 2
Jeroen Meus
Dagelijkse kost 2
koken met gezond verstand

<b>Hugh  Fearnley-Whittingstall</b>,Heel veel veg!
Hugh Fearnley-Whittingstall
Heel veel veg!

<b>Henrik  Orre</b>,V?lochef
Henrik Orre
V?lochef
krachtvoer voor trainingen en wedstrijden

<b>Jorrit van Daalen Buissant des Amorie, Sofie  Chanou</b>,Lekker & simpel
Jorrit van Daalen Buissant des Amorie, Sofie Chanou
Lekker & simpel