internetboekhandel.nl
buttons Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email ons
leeg Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email ons Home pagina Rijks
rijks
Rijks Home pagina Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email ons Besteller 60
 
Nederlands Buitenlands   Alles  Titel  Auteur  ISBN        
Huishouden, koken
Eten en drinken algemeen
Bij u in huis op: dinsdag


Patrick Syen Sandra Rens

Kost van toen

voor alledag en zondagnoen

€ 27.50


Bommakoek, Appelbeignets, Perenbotermelk, Hutsepot, Knobbelkesvlaai, Paling in `t groen, Zusterwafels, Erwtensoep, Macaronipap, Witloofsoep met mosterdroom, aardappelen in ajuinsaus... Van deze gerechten krijg je het water in de mond. Ze komen recht uit de keuken van de jaren vijftig en zestig en werden gekoesterd door Vlaamse vrouwen die ze met veel liefde en zorg bereidden voor man en kinderen. Met producten van de boerderij naast de deur - duurzame keuken avant-la-lettre -, met veel fantasie om soms arme keuken rijk te verpakken, toverden ze een heerlijk diner op tafel. Voor de kermisdagen, voor de verjaardagen of andere feesten werd er speciaal gekookt: het beste stukje rosbief, de mooist versierde biscuittaart, de lekkerste soep werden voor die gelegenheden voorbehouden. De `auteurs` van de gerechten zijn de bewoners van de woonzorgcentra en serviceflats van Foyer de Lork. Ze antwoordden massaal op de vraag van de animatrices van de woonzorgcentra om hun lekkerste recept op te schrijven. De herinneringen aan die mooie dagen vertelden ze aan Sandra Rens, die het hele project in goede banen leidde. De woonzorgcentra en serviceflats die ressorteren onder Foyer De Lork, stellen de mens centraal. Samen genieten van eten is voor elkaar zorgen en staat voor geborgenheid, verbondenheid en intimiteit. Kernwoorden waar Foyer de Lork steeds weer uit vertrekt bij het aanbieden van haar `warme zorg`. Kost van toen - voor alledag en zondagnoen is het resultaat van deze focus op mensen.


Extra informatie: 
Paperback / softback
240 pagina's
September 2016
659 gram
254 x 199 x 21 mm
Davidsfonds/Infodok
Achterkant:
Bekijk de achterkant


Bij u in huis op: dinsdag



Andere titels binnen de rubriek:
Eten en drinken algemeen
Deze week nieuw verschenen titels binnen deze rubriek:
<b>Sabine  Durdel-Hoffmann, Elke  Essmann, Brigitte  Lotz</b>,Het ultieme burgergrillboek
Sabine Durdel-Hoffmann, Elke Essmann, Brigitte Lotz
Het ultieme burgergrillboek

<b>Shami  Radia, Neil  Whippey</b>,Insecten - een culinaire ontdekking
Shami Radia, Neil Whippey
Insecten - een culinaire ontdekking

<b>Simone van den Berg</b>,Heerlijke chaos
Simone van den Berg
Heerlijke chaos

<b>Christophe  Felder</b>,Patisserie!
Christophe Felder
Patisserie!

<b>Nichola  Fletcher</b>,Het vleeskookboek
Nichola Fletcher
Het vleeskookboek

<b>Sergio  Herman, Mara  Grimm, Johan  Cuypers</b>,Simple food
Sergio Herman, Mara Grimm, Johan Cuypers
Simple food

<b>Jennifer  Foster, Lianne  Koster</b>,Cookart
Jennifer Foster, Lianne Koster
Cookart

<b>Ricardo  Vis van Heemst</b>,Schmidt Originals Zeevis kookboek
Ricardo Vis van Heemst
Schmidt Originals Zeevis kookboek

<b>Tanja  Dusy</b>,Smoothie bowls
Tanja Dusy
Smoothie bowls

<b>VERONIQUE  CAUVIN</b>,One pot pasta
VERONIQUE CAUVIN
One pot pasta

,<b>24Kitchen - Feest!</b>

24Kitchen - Feest!

<b>Carlijn  Bröring</b>,Foodless
Carlijn Bröring
Foodless

<b>Pauline  Weuring</b>,UIt Paulines keuken: Feel good food
Pauline Weuring
UIt Paulines keuken: Feel good food

<b>Jeroen  Meus</b>,Dagelijkse kost - Koken met gezond verstand
Jeroen Meus
Dagelijkse kost - Koken met gezond verstand

<b>Marijne  Thomas, Liesbeth  Thomas</b>,Koch! vegetarisch
Marijne Thomas, Liesbeth Thomas
Koch! vegetarisch

<b>HILDEGARD  MOLLER</b>,Zo gezond is kool
HILDEGARD MOLLER
Zo gezond is kool

<b>Jolijn  Pelgrum</b>,Vegadutchie: vegan verleiding
Jolijn Pelgrum
Vegadutchie: vegan verleiding

<b>Charlotte  Fielmich</b>,Het Winter BBQ-Boek
Charlotte Fielmich
Het Winter BBQ-Boek


Populaire titels binnen deze rubriek:
<b>Pascale  Naessens</b>,Puur Pascale
Pascale Naessens
Puur Pascale

<b>Jamie Oliver</b>,Jamie's super food voor elke dag
Jamie Oliver
Jamie's super food voor elke dag

<b>Jorrit van Daalen Buissant des Amorie, Sofie  Chanou</b>,Lekker en Simpel
Jorrit van Daalen Buissant des Amorie, Sofie Chanou
Lekker en Simpel

<b>Harold  McGee</b>,Over eten en koken
Harold McGee
Over eten en koken
wetenschap en cultuur in de keuken

<b>Jord  Althuizen</b>,Smokey Goodness
Jord Althuizen
Smokey Goodness

<b>Stichting Voedingscentrum Nederland</b>,Eettabel
Stichting Voedingscentrum Nederland
Eettabel

<b>Fern  Green</b>,Gezonde thee
Fern Green
Gezonde thee

<b>Erik  Spaans, Jolande  Burg</b>,Vegetarisch en vis op z`n Italiaans
Erik Spaans, Jolande Burg
Vegetarisch en vis op z`n Italiaans

<b>Jamie  Oliver</b>,Jamie`s comfort food
Jamie Oliver
Jamie`s comfort food
lekker genieten met familie en vrienden

<b>Janneke  Koeman, Amande  Koeman</b>,Foodsisters
Janneke Koeman, Amande Koeman
Foodsisters

<b>Diverse auteurs</b>,Heel Holland Bakt mee
Diverse auteurs
Heel Holland Bakt mee
Word de beste thuisbakker van Nederland

<b>Wil Jansen</b>,Wat zit er in uw eten?
Wil Jansen
Wat zit er in uw eten?

<b>Instock</b>,Instock cooking
Instock
Instock cooking

<b>Rutger van den Broek</b>,Bakbijbel
Rutger van den Broek
Bakbijbel
Rutger bakt van A tot Z

<b>G. Basan</b>,500 oosterse gerechten
G. Basan
500 oosterse gerechten